
İcra takibi nedir?
Bir alacağa ilişkin olarak zorla tahsil yetkisi sadece Devlet’e aittir. Aksi halde, vatandaş tarafından bu hakkın yerine getirilmesi toplum huzuruna aykırılık teşkil edecektir. Alacak hakkı olduğunu iddia eden kişiler bu hakkın zor kullanılarak/kamu gücüne dayanılarak yerine getirilmesi için icra dairelerine müracaat edeceklerdir.
Hangi alacaklar için icra takibi yapılabilir?
Borçlu borcunu kendiliğinden ödemiyor ise alacaklı tarafından yetkili icra dairesinden borcun tahsil edilmesi talep edilecektir. Alacak; bir yargı kararına, senede, çeke, faturaya, sözleşmeye, kayıtsız şartsız bir borç ikrarını içeren her hangi bir belgeye dayanıyor olabilir. Alacak iddiasında bulunan alacaklı her türlü alacak için icra dairesine başvurabilir.
Alacağın sebebine göre icra yolları nelerdir?
İlamlı takip bir mahkeme kararına, hakem kararına, mahkeme huzurunda yapılan sulh,kabul veya feragata, düzenleme şeklindeki noter senetlerine, temyiz ve icra kefaletnamelerine. Vs. dayanır.
İlamsız takiplerin konusu sınırlı sayıda olmayan bir çok alacak nedenine dayanabilir.
Kambiyo senedine dayalı icra takibi, alacaklının elinde bulunan ve kesin borç ikrarı içeren çek ve senetlere dayalı olarak yapılan icra takipleridir.
Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla yapılan takipler, usulüne uygun olarak imza edilen rehin haklarının süresinde ödenmemiş olması nedeniyle açılan icra takipleridir.
Çalışma Alanları
- İdari Davalar
- İmar Davaları
- Doğal Sit Alanları
- Arkeolojik Sit Alanları
- Kamulaştırmasız El Atma Nedeniyle Bedel Davaları
- İçme Suyu Havzaları-Baraj Koruma kuşağı
- Kıyı Kenar İçerisinde Kalan Taşınmazlar
- Özel Çevre Koruma Bölgeleri (ÖÇKB)
- Orman Davaları
- Tazminat Davaları
- İşçilik Alacaklarına İlişkin Davalar
- Telif Haklarına İlişkin Davalar
- İcra Takipleri
- Danışmanlık Hizmetleri